Nieuws

Nieuws

Stel je open voor wat jij het meest waardeert.

Zondag 01 december 2019

Stel je open voor wat jij het meest waardeert.

Wanneer we eren en ruimte maken voor wat we waarderen - misschien zijn dat onze relaties met anderen, onze creativiteit of onze toewijding aan een doel - is ons leven doordrongen van een grotere betekenis en voldoening. Als je het gevoel hebt dat je op de automatische piloot hebt gezeten, zijn hier drie stappen om je dagelijkse acties beter af te stemmen op wat je echt waardeert.

Stap 1: accepteer eerst wat is.

De eerste stap op weg naar een diepere verbinding met je waarden is accepteren hoe de dingen op dit moment zijn. Hierdoor kun je waarderen wat voor jou werkt en herkennen wat jij wilt veranderen. Volg deze begeleide meditatie van 15 minuten om ruimte te maken om te zitten met wat is en een groter bewustzijn te cultiveren.http://www.mindful.org/a-mindfulness-practice-to-cultivate-nonjudgmental-awareness/?mc_cid=7cd57e0add&mc_eid=a44b546f81

Stap 2: onderzoek vervolgens wat jou drijft.

Het kan moeilijk zijn om je waarden te respecteren als je niet zeker weet wat die waarden zijn. We hebben allemaal dingen waar we sterk in zijn en waarin we geïnteresseerd zijn - maar soms gaan we te snel om op te merken wat die dingen kunnen zijn.

Stap 3: Leer ten slotte nee te zeggen.

Hoewel er altijd dingen zijn die we moeten doen (sorry, je moet morgen nog werken), leren nee zeggen tegen kleine gunsten, feestuitnodigingen en zelfs persoonlijke slechte gewoonten kunnen je tijd en energie besparen, zodat jij je kunt concentreren op wat jou echt dierbaar bent.

Met dankbaarheid

Terug naar nieuwsoverzicht