Bedrijfscoaching &<br>-counseling
Werklust

Bedrijfscoaching &
-counseling

Werklust

Hoe wij werken is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Maar hoe anders dan en hoe doe je dat?
De kern van gezond werken gaat voor ons over het creëren en onderhouden van krachtige verbinding met jezelf, de ander, je team, je organisatie en de wereld om je heen. Hierin hanteren we een heldere aanpak waarin we een onderscheid maken in wie je bent als functie en wie je bent als mens.
Werklust gaat dan ook over verbondenheid het werken naar een gezond en duurzaam niveau te tillen.

Werklust als interventie

 • als je onrust/stress/werkdruk ervaart en dit jouw dagelijks functioneren in de weg staat
 • als je een burn- of bore-out wilt voorkomen
 • als je gegijzeld bent door een burn- of bore-out
 • als je twijfels hebt of jouw rol en/of functie nog wel passend is
 • als je lastigheden op je werk ervaart
 • als je weinig energie overhoudt en je vitaler wilt voelen
 • als je voor ontslag staat of net bent ontslagen
 • als je op een kruispunt in jouw leven staat en keuzestress je blokkeert
 • als je werk een boost goed kan gebruiken

Anders werken - gezonde werklust

We zien een groeiend verlangen naar werknemers en leidinggevenden die de kunst verstaan om de organisatie én de mensen de toekomst in te leiden en scherpe beslissingen nemen, zodat samen de juiste dingen gedaan kunnen worden.
Dit vraagt in de snel veranderende en huidige context om nieuw werknemers- en leiderschap en dus nieuwe helden. Een combinatie van wisdom keepers, Earth seekers, sjamanen, visionairs en doorpakkers.
We begeleiden je door je te laten groeien in verbinding met jezelf en de omgeving. Om moed te tonen en om je hart en intuïtie te volgen.
We activeren alle verschillende lagen die je in je draagt: hoofd, hart en handen.

'Soft skills' zijn de nieuwe hard skills

Wie verbinding maakt vanuit zijn geheel persoon, sluit zich niet op in zijn eigen organisatie, maar blijft in verbinding met de buitenwereld.
We noemen dat verbindend vermogen. Wie vanuit dit verbindend vermogen leert kijken gaat zijn werk en leiderschap anders invullen. Dit leiderschap is niet soft; het zorgt juist voor besef waar het werken werkelijk om draait. Verantwoordelijkheid naar zichzelf, naar anderen, naar de organisatie én naar de rest van de wereld waar medemensen wonen en werken.
Anders genoemd: people, planet, profit en purpose. Jouw verrijkend perspectief.

Open Focus Methode

Bedrijfscoaching &<br>-counseling
'Als je anders naar mensen kijkt, veranderen de mensen waar je naar kijkt'

Werkwijze

Onze aanpak is opgebouwd uit een natuurlijke volgorde waarin jij centraal staat.

 1. Fase 1: we starten met een intensief diepte interview op diverse lagen. We verkennen en inventariseren.
 2. Fase 2: in verbinding met jezelf. Alle leiderschap begint met zelfleiderschap. Door verbinding met jezelf te maken ontdek je wie ben je bent als leider. Verbinding met jezelf zien we als de parel in jouw ontwikkeling
 3. Fase 3: in verbinding met de ander. Hierin ontdek je hoe je in een-op-eenrelatie met een ander in de buitenwereld staat. Met als doel een dynamisch evenwicht te creëren tussen de ander en jou.
 4. Fase 4: in verbinding met het team en de organisatie. Je krijgt meer inzicht in jouw sleutelrol als leider. Vragen als hoe overbrug ik verschillen. Hoe leg ik verbindingen tussen hiërarchische lagen, teams en stakeholders. In de kern dagen we je uit om naast de ratio veelal emotie toe te laten.
 5. Fase 5: in verbinding met de rest van de wereld. Je bent je bewust dat je deel uitmaakt van een groter geheel en de footprint die je achterlaat voor de volgende generatie.

Werklust als bedrijfsresultaat

Wij zien de mens binnen de organisatie als het belangrijkste goed. Dat maakt dat onze aanpak op werk- en leiderschapsontwikkeling doorspekt is met het begrip duurzame inzetbaarheid van de mens binnen de organisatie.
We garanderen een aanzienlijke stijging van het 'rendement' door simpelweg meer menselijkheid in jouw werken en organisatie toe te laten. Rendement dat zich vertaalt in een gezonde werklust.

Ingrediënten Werklust programma

We werken vanuit de 'Cirkel van werk- en levenslust". Huidig gedrag, gewoontes en patronen vormen de ingrediënten waarmee we van start gaan. We maken gebruik van erkende testen en zetten deze desgevraagd in als startdocument.

Werklust kosten

Als we samen scherp voor ogen hebben wat de behoefte en omvang van de opdracht is bekijken we wat hiervoor nodig is en koppelen we daaraan een transparante prijs.

Werklust contact

Natuurlijk begrijpen we dat er vragen zijn. Twijfel niet om gebruik te maken van onze kennis en ervaring om te onderzoeken of het programma werklust een oplossing biedt voor de gewenste leiderschapsontwikkeling voor jezelf, jouw team en/of organisatie.

Open Focus Methode

'Het is nooit te laat om te leren wie je had kunnen zijn'
Bedrijfscoaching &<br>-counseling