Nieuws

Nieuws

Een ode aan de stille helden onder ons!

Vrijdag 18 oktober 2019

Een ode aan de stille helden onder ons!

Ze vallen niet altijd op, maar toch zijn ze er. Ze vinden zichzelf heel gewoon, maar zijn eigenlijk heel bijzonder: de ‘stille of kleine helden’. De mensen om ons heen die vanuit onvoorwaardelijkheid en vertrouwen een stukje magie in ons leven of werk brengen.

Je ontmoet deze helden op verschillende plekken en momenten. Bij je thuis, in je buurt, in je vriendenkring of in je werk. Ze kunnen met kleine gebaren, woorden of de juiste aandacht een positieve stimulans geven aan je dagelijks leven. Ze bieden je een frisse dosis energie, om jou te liften.

Ik nodig je uit om voor jezelf na te gaan of er kleine helden in jouw werkomgeving rondlopen. Misschien een collega die geruisloos het verschil kan maken? Of een leidinggevende die je zonder moeite vernieuwde energie kan geven? Misschien wel iemand die iets voor je regelt, je werkdruk vermindert, of altijd even vraagt hoe je weekend was?

In mijn werk kom ik deze stille helden regelmatig tegen:

  • Teamleden die niet alleen zichzelf, maar ook andere laten shinen en groeien. 
  • Managers met een groot hart voor hun medewerkers, die met hun verbindende werkwijze zorgen voor de producten en diensten die geleverd moeten worden.
  • Leidinggevenden die de kunst verstaan om de organisatie de toekomst in te leiden en scherpe beslissingen nemen, zodat hun managers en teamleden de juiste dingen kunnen doen. 

Heldenkracht aan het werk
Heldenkracht staat voor het bundelen van deze energie. Het bundelen van stille helden, die dag in, dag uit staan voor positieve ontwikkeling van de organisatie en haar mensen. 
Het resultaat: organisatiegroei en werkgeluk.

Bedenk eens wat jij zou kunnen betekenen voor jezelf en voor jouw collega’s door ook een stille held te zijn.
Het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat je al een stille held bent!

Open- Focus  |   Carolien Thijssen

Terug naar nieuwsoverzicht